Hoş Geldiniz! 👋

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Kayıt Ol

Rehber Paravan Blog Nedir? Paravan Blog Nasıl Kurulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anlatım, öğretim, ders, kurulum, v.s

admin

www.hebele.net
Kurucu
6
HBL RANK
Konum
Türkiye
Konular
388
Katılım
2 Aralık 2024
Konular
388
Mesajlar
611
Çözümler
49
Reaksiyon puanı
356
Web sitesi
www.hebele.net
Meslek
Web
Cinsiyet
Erkek
Her webmaster, sitesinin iyi yerlere gelmesini ister. Ancak bunun gerçekleşmesi için bazı kriterler bulunmaktadır. Sitelerimizin hitlerini arama motorlarından alıyoruz. Bu yüzden arama motorlarına değer vermeli ve seo çalışması yapmalıyız. Ayrıca seo arama motorlarını kandırmak değildir. Onu anlamaktır. Bir kelimede yükselmek hedefimizse bunu gerçekleştirebilmek için özgün ve kaliteli içerik girmek gerekir. Ancak bu tek başına yeterli değildir.

Aynı zamanda backlink de almalıyız. Bugün çoğu seo sitesinde, backlink paketlerini görebilirsiniz. Bunlar kısa vadede etki gösterseler de uzun vadede düşündüğümüzde fayda vermez. Yani kalıcı değildir.

Paravan Blog​

Yazdığımız yazılarda üst sıralara çıkmaya çalışırız. Bunun için imleme yaparız, sosyal medyayı kullanırız ve bazıları da hacklink yapar. Bu yazımızda da bunlardan daha kalıcı ve sağlık olan paravan blogdan bahsedeceğim.

- Paravan Blog iki şekilde yapılabilir. Ve ikincisi çok yararlıdır.

1. Bütün paravan bloglardan ana sitenin yazısını linkleme​

Mesela biz 5 tane paravan blog açtık. Bu 5 sitenin hepsine de aynı yazıyı koyduk ve ana sitemizdeki makaleyi bu yazılardan linkledik. Bu yöntem tamamiyle yanlıştır. Yani googlenin gözünde hiç bir değeri yoktur. Emeğinize ve zamanınıza yazık olur.

2. Zincir halinde linkleme​

Yine 5 adet blogumuz olsun. Bu arada ana makalemizde atıyorum 500-600 kelime olsun. Zaten google bir makalenin en az 200 kelime olmasını ister. Aslında ne kadar çok olursa o kadar da faydalı olur. Fakat abartmamak gerekir. Her neyse. Şimdi blog 1 e giriyoruz ve aynı konuyla alakalı 150-200 kelimelik bir makale yazıyoruz. Yazı içerisinde de ana makalemizi linkliyoruz. Daha sonra blog 2 ye giriyoruz ve ona da özgün olacak şekilde blog 1 deki yazıdan farklı, aynı konuda bir yazı yazıyoruz. Bu sefer de blog 2 den blog 1′i linkliyoruz. Daha sonra da aynı şekilde blog 3 ten blog 2 yi linkliyorsunuz. Ve bu şekilde devam ediyor. Yani arama motoru botları blog 5′e geldiğinde oradan 4′e oradan 3′e oradan 2′ye oradan 1′e ve blog 1′den de sizin ana sitenize gidiyor. Yani bir link ağı oluşturmuş oluyorsunuz. Ancak ikinci yöntemde unutmamız gereken nokta şudur: her bloga aynı konuda özgün içerik girmelisiniz. Eğer 5 blog a da aynı yazıyı yazarsanız birinci yöntemden hiç bir farkı kalmaz ve yararı olmaz. Bununla beraber de, yazı yazarken 1 gün veya 8 saat beklemek yararlı olacaktır. Araya zaman koymak google indexlenme açısından yararlıdır. Eğer makaleniz gerçekten kaliteli ise inanın bana bu uğraşa değer. Her gün 8 saat arayla 5 bloga aynı konuda farklı yazılar yazarsanız bu sizin 3 gününüzü alır. Ki dediğim gibi makale kaliteli ise 3 veya 4 gün sonunda gerçekten iyi yerlere gelecektir. Ve googleden o makale için ziyaretçi gelemeye başlayacaktır. Ziyaretçiyi sitede tutmakda sizin blogunuzdaki yazı çeşitlerine ve kalitesine bağlıdır.
 

Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
  • Geri
    Üst