HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Rehber CentovaCast Yayın Şifresi Öğrenme ve Yayın Alma

Anlatım, öğretim, ders, kurulum, v.s

admin

www.hebele.net
Kurucu
3
HBL RANK
Konular
262
Reaksiyon puanı
73
Web sitesi
www.hebele.net
CentovaCast sistemlerinde yayın şifresini öğrenme ve yayın alma işlemlerini anlatacağım. Ücretsiz olarak FreeShoutcast sitesinin ücretsiz olarak verdiği panel için geçtiğimiz derslerde kayıt olma işlemini anlatmıştık, kayıt olmak ve CentovaCast panele ücretsiz sahip olmak için Free Shoutcast Hesap Açma bu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Free Shoutcast Centova Cast İlk Ayarlar bu sayfa Dj Ekleme, Dj Çıkarma gibi işlemleri yapabilmeniz için Dj Yönetimi alanına göz atabilirsiniz. Radyonuzda bulunan yayıncılar bu sayfada eklemiş olduğunuz bilgiler ile yayın alabilirler.

Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizin olduğunu varsayarak yayın alma işlemi için yapmanız gereken adımları sizlerle paylaşıyorum. Ben bu eğitimde, sadece RadioBoss uygulaması olduğu için bununla devam edeceğim diğer alternatif uygulamalar ne yazık ki elimde bulunmuyor. Diğer uygulamalarda aynı şekilde alabilirsiniz sadece arayüz değişikliği vardır mantık hepsinde aynıdır diye düşünüyorum.

RadiBoss uygulamasını açtıktan sonra üst tarafta bulunan Dişli (Ayarlar) butonuna tıklayın.

radioboss-yayin-alma-islemi-1.webp

Açılan sayfada sol menüde bulunan Yayın seçeneğine tıklayın ve açılan sayfada artı butonuna tıklayın.

radioboss-yayin-alma-islemi-2.webp

Açılan pencerede yapılandırma sihirbazına tıklayın.

radioboss-yayin-alma-islemi-3.webp

Sunucu tipi seçimi alanında SHOUTcast v1 seçin ve İleri butonuna tıklayın.

radioboss-yayin-alma-islemi-4.webp

Server ip adresi alanına, CentovaCast sayfasında gelin ve oturum açın, Sol tarafta General altında bulunan Quick Links linkine tıklayın. İhtiyacınız olan bilgiler bu sayfada bulunmaktadır.

radioboss-yayin-alma-islemi-5.webp

Server hostname, RadiBoss'ta istenilen server adresi kısmına yazın, Server Port aynı şekilde boss üzerinde istenilen port alanına yazın. Kullanıcı adı ve şifre alanına oluşturduğunuz dj adı ve şifreyi girin. Aşağıdaki görselden örnek alabilirsiniz.

radioboss-yayin-alma-islemi-6.webp

Bu alanları doğru bir şekilde doldurduktan sonra Bitiş butonuna tıklayarak yayını alabilirsiniz.

radioboss-yayin-alma-islemi-7.webp

Yayın alma işlemleri RadioBoss üzerinden bu şekildedir diğer alternatifleri kullanmadığım için maalesef bilgim yok ama dediğim gibi bütün yazılımlarda mantık aynıdır sadece arayüz farklılıkları vardır.

Emeklerine saglik ,cok güzel detaili bir anlatim olmus... paylasim adina tsk ederim...

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Zaman yönetimi kişisel ve profesyonel verimliliği artırmanın temel yollarından biridir. Etkili bir şekilde zaman yönetimi yapmak, daha az stresle daha fazla iş yapmanıza yardımcı olabilir.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
  • Geri